Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag.

Det kinesiske kjøkken har fått et stort innpass hos oss, og vi elsker de gode smakene.

Har du en wokpanne, kan du lage klassikere som chop suey på eget kjøkken. Har du bare en stekepanne, går det også fint. Pass bare på at grønnsakene ikke blir for gjennomstekte. De skal ha litt tyggemotstand, da blir retten best.

Flere internasjonale retter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Chop suey med kylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g kyllingfilet
ca. 2 ss maisenna
olje til steking
1 løk
3 gulrøtter
1 ss hakket frisk ingefær
1 boks wokmiks (spirer, vannkastanjer og babymais)
4 vårløk
3 dl hønsebuljong
ca. 1 ss soyasaus
ca. 1 ss østerssaus

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i strimler. Del løken i tynne båter, gulrøtter og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar.

Vend kyllingstrimlene i maisennamel og stek dem raskt i olje til de er gjennomstekt. Ta kjøttet ut og fortsett med løk, gulrot og ingefær.

Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er omtrent møre og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk.

Hell over hønsebuljong og kok opp. Smak til med soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper. Server chop suey med jasminris.

Internasjonale oppskrifter

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen