Dagens rett

Så enkelt og så godt - det er selvfølgelig indisk

Går du for en kjøttfri dag, må du prøv denne indiske kikertretten. Her er oppskriften.

Det indiske kjøkkenet er genialt når det kommer til å få mye smak ut av få ingredienser, og særlig er deres vegetarretter berømte.

Bønner, linser eller som her kikerter brukes i svært mange retter - enkelt, rimelig og sunt.

Chana betyr kikerter og masala betyr blanding, tilsammen blir det en indisk kikert-curry.

Nysgjerrig på det indiske kjøkken? Meld deg på ett av våre matkurs med Niru Kumra

Disse store, runde, lysegule ertene som også kalles garbanzo-bønner, er rike på både proteiner, kostfiber og nyttige mineraler.

Vi har mange andre oppskrifter med bønner og linser

Kikerter er noe av de vi mennesker har dyrket lengst. Arkeologiske funn i Midtøsten tyder på akkurat denne landbrukshistorien strekker seg 7500 år tilbake i tid.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Chana masala

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ss smør eller nøytral olje
1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk
½ ss malt koriander
1 ts malt spisskumen
½ ts malt gurkemeie
1 ts finhakket fersk ingefær
1-2 grønne chili (etter smak) finhakket
2 tomater, flådd og hakket
1 boks kikerter, skylt og avrent.
½ ts garam masala (krydderblanding, selges i velassorterte butikker)
Salt
Sitronsaft
Frisk koriander

Fremgangsmåte

Bruker du hele krydder, bruker du noe mindre enn av de malte, de utvider seg når de males.

Rist frøene i en tørr stekepanne på medium varme til det begynner å lukte ordentlig.

Avkjøl før krydderne males i krydderkvern eller morter.

Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter.

Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt.

Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen.

Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter.

Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter.

Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter.

Dryss over finhakkete, friske korianderblader.

Serveres med ris, helst basmatiris.

Tips!
Hele krydder som du maler selv smaker alltid best. Det er også mye å spare på å kjøpe hele krydder ettersom de har en helt annen holdbarhet enn malte krydder.

Sendt inn av

Foto: iStock photo

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen