Dagens rett

Posjer egget og du får et helt annet resultat

Posjering er ingen kunst, bare du følger oppskriften. Denne smaker ekstra godt.

 Vi spiser like mye med øynene som med nesen og munnen, og et smørbrød som dette frister alle selv om det ikke er et tykt stykke kjøtt oppå. 

Det er imidlertid en fin måte å bli kvitt rester i kjøleskapet, enten av tynne skiver fra en stek, spekeskinke eller bacon. 

 Men det er altså helt unødvendig. 

Se våre andre oppskrifter med posjert egg

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Bruschetta med kremost, bønner, ertespirer og posjert egg

Antall porsjoner

4-8

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Posjerte egg:
8 egg (ferske og kalde)
Eddik og salt 

Kremost:
1 pk Snøfrisk naturell
2 ss matfløte el rømme
1 ts sitronsaft
2 ts hakket gressløk, vårløk el ramsløk
Salt og pepper
500 g ferske hestebønner el hvite bønner fra boks, alt. 1 pk fryste grønne erter
1 pk ertespirer el andre spirer

4-8 skiver landbrød 

Parmesan eller Västerbottenost

Fremgangsmåte

Posjerte egg:
Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.

Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.

Ta eggene opp etter ca. 4 minutter. 

Bønner:
Rens hestebønnene og forvell noen minutter i kokende vann. Om du bruker boks, skyll bønnene før bruk. Om du velger fryste erter, kok opp en kjele med vann, ha ertene oppi, varm opp igjen, la stå 1 minutt og hell deretter i dørslag. Skyll med kaldt vann. 

Før servering:
Grill eller rist brødskivene. Smør kremostsausen på skivene. Fordel bønnene og spirene på brødskivene. Legg eggene oppå. Kvern over salt og pepper og riv parmesan eller Västerbottenost over til slutt.

Tips:
Noen skiver spekeskinke eller bacon smaker selvsagt fortreffelig under eller oppå egget. 

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen