Dagens rett

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Det asiatiske kjøkken er mer populært enn noensinne, og med mange gode ferdige sauser å velge mellom blir disse rettene enkle og gode alternativer på travle dager.

Men du kan nesten like raskt lage din egen saus, og hvorfor ikke bruke den til å lage denne klassikeren? Om du lager ekstra mye saus, den holder seg fint en uke i kjøleskapet, har du saus til neste gang du skal wok.

Flere lekre wokretter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

250 g ytrefilet av svin
4 ss margarin til steking
1 grønn paprika
1 rød paprika 
4-5 ringer frisk ananas i biter (eller 2 små bokser hermetisk ananas)

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 1 cm tykke strimler. Stek dem i en stekepanne.

Skjær paprikaen i biter (2 x 2 cm), ha dem i pannen og la dem steke med det siste minuttet.

Ha i den hjemmelagde sursøte sausen og ananasbitene og la alt koke i 1 minutt. Serveres med nykokt ris.

Tips: I en travel hverdag kan du godt benytte deg av en ferdiglaget sursøt saus.

Her finner du flere internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sursøt saus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 ss sukker
4 ss soyasaus
2 ss eplecidereddik
1 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
1 ss maisstivelse (maizena)
1 stor boks hermetisk ananas - bare laken!

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring.

Dette er den klassiske sursøte sausen fra Kina. Du kjenner den nok igjen fra klassikeren svinekjøtt med sursøt saus som du finner på alle kinarestauranter.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen