Så lite skal til for å skape stor middagsstemning

Noen egg, bacon og sopp, gjerne selvplukket. Ja, da har du det du trenger til et herremåltid .

Det er ikke mye verken av tid eller ressurser som skal til for å lage en fantastisk omelett. Kanskje får du brukt litt av helgens fangst i skogen også?

Flere oppskrifter på omelett

De beste oppskriftene med sopp

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Omelett med sopp og bacon

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 ss
Fyll
4 stk
50 g
0.25 stk

Fremgangsmåte

Stek baconskivene sprø over middels høy varme. Legg dem på litt tørkepapir så de får renne av seg.

Del soppen i biter og stek den gyllen i baconfettet. Smak til med salt og kvernet pepper. Ta ut soppen og skyll stekepannen.

Visp sammen egg, vann og salt. Smelt smør i stekepannen til det freser.

Hell eggemassen i pannen, og skyv den inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Trekk pannen til side og legg på bacon og sopp.

La omeletten gli over på en tallerken og dryss over strimlet vårløk.

Server en god salat og godt brød ved siden av.

Flere gode oppskrifter på omelett finner du her

Tips: Bruk gjerne skogsopp som kantarell, piggsopp og steinsopp i omeletten.

Lekre oppskrifter med sopp finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen