Dagens rett

Så raskt lager man fiskesuppe i Bergen

Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god.

I dag har vi satt bergensk fiskesuppe på menyen, men vi gjør det enkelt og kjøper kraften ferdig. Det går selvfølgelig an å bruke buljongterning, men enda bedre blir det med skikkelig kraft.

Det finnes nå flere gode ferdigkrafter på markedet, noe som har gjort livet enklere å leve for oss som er glad i god mat men som ikke alltid har tid eller ork til å sette i gang det store kraftkokeprosjektet.

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rask fiskesuppe fra Bergen

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

3 gulrøtter, skrelt og i skiver
⅓ sellerirot, skrelt og i biter
1 purre, vasket og i skiver
2 dl kremfløte
1 l kraft eller buljong
2 ts eddik (7%)
2 dl seterrømme
2 skiver bacon i biter
400 g torskefilet (evt annen fiskefilet i biter)
300 g laksefilet
2 ss hvetemel
salt og pepper

Fremgangsmåte

Lag en sterk buljong av terning eller bruk en av de mange gode ferdigkraftene som har kommet på markedet.  

Husk:
• Det varierer om ferdigkraften må vannes ut og eventuelt hvor mye.
• Buljongterninger inneholder mye salt!

Kutt grønnsakene i tynne skiver eller ½ cm brede staver. Ha fløten og grønnsakene i kraften og kok opp.

Skru varmen litt ned og bland eddiken i rømmen. Hell rømmeblandingen i suppen mens du visper godt.

Rør melet ut i kaldt vann (for å være sikker på å unngå klumper rister du vann og mel sammen i et syltetøyglass). Rør jevningen ut i suppen mens du visper.

Kok opp igjen og la koke i minst fem minutter.

Stek baconet sprøtt over middels varme og sett det til side.

Skjær fisken i suppeskjestore biter og ha dem i suppen. La fiske trekke (ikke koke) i suppen i ca 5 minutter, smak så til med salt og pepper.

Ha suppen i store dype tallerkner, dryss over sprøstekt bacon og server suppen med fersk brød ved siden av.

Se flere lekre fiskesupper her

Tips: Her kan du godt bruke flere typer fisk og skalldyr i suppen, eller du kan eventuelt ha noen gode fiskeboller i.

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen