Dagens rett

Så sommerlig og lekker kan sei bli

Altfor mange tror at sei bare kan serveres med løk. Prøv denne oppskriften og bli overbevist om noe annet.

Dagens fiskemiddag blir sommerlig frisk og lett, men ikke dermed sagt smaksfattig. Selv om agurk stort sett bare er vann, gir den mye karakter til en rett som denne.

Oppskriften er laget av en som kan sin sei, nemlig Ringo Haupt som driver restaurant Ekspedisjonen i Nyksund, helt ytterst i havgapet i Vesterålen hvor sjømaten nesten hopper opp i gryta selv. Så fersk er den nemlig.

Like fersk sei er selvsagt vanskelig å få tak i overalt, men med fiskediskenes datomerking, får du i alle fall en viss peiling.

Vi har mange andre fristende oppskrifter med sei

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt sei med kald agurksuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

750 g seifilet, uten skinn og bein

salt og pepper

sitronsaft

smør

Suppe:

2 agurker

1 ss hvitvinseddik

0,5 ss sukker

1 ts salt

2 ss persille, frisk hakket

2 ss crème fraîche

pepper

 

Tilbehør:

1 ts paprikapulver

2 ss mynte, frisk

brød

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på seien, og drypp over litt sitronsaft.

Stek seien i smør til den er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Ta seien ut av pannen og la den hvile 3 minutter.

Del seien i mindre biter.

 

Suppe:

Skrell agurk.

Skjær en bit agurk i terninger og legg til side.

Del resten i biter og kjør i foodprosessor.

Tilsett hvitvinseddik, sukker, salt og persille, og kjør til alt er godt blandet.

Ha i crème fraîche, og smak til med pepper.

Ha suppen i dype tallerkener og legg i noen fiskestykker.

Tips:

Server suppen med agurkterninger, paprikapulver og mynteblader drysset over, og med brød ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen