Ukens kake
Saftig kake som dufter jul

Saftig kake som dufter jul

Oppskriften på denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem har det som skal til for å skape god førjulsstemning.
30 November 2023 - 12:00

Juleforberedelsene er godt i gang og flere har begynt å planlegge baksten til jul.

Mange har faste tradisjoner hvert år og holder seg til sine egne slag mens andre tester ut nye oppskrifter hvert år.

Oppskrifter på de tradisjonelle julekakene

Uansett så er denne tiden på året tiden hvor du skal finne frem krydder som for eksempel kanel, allehånde, muskat, pepper og nellik.

Slik lager du pepperkakehus

Pepperkaker og smaken av disse er en favoritt hos mange. Denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem gir en følelse av å spise en saftig pepperkake og med mandarin og ananasosten i en krem på toppen får du i tillegg en myk smak.

Kremen er nok til å dekke hele kaken, og om du ønsker, kan du raspe appelsin eller skall fra klementiner over. I denne oppskriften får krydderkaken spille hovedrollen og med bare topper av krem noen få steder slik at kremen ikke tar helt overhånd. Dette er en kake som kan nytes til hverdags - eller fest - i en ellers travel førjulstid.

Tips:  Ved å doble oppskriften passer denne perfekt i en langpanne. Se flere kokketips

Krydderkake med mandarin og ananaskrem

Krydderkake med mandarin og ananaskrem

Fremgangsmåte

  1. Krydderkake:
  2. Oppskriften passer til en form på 24 cm. Sikt det tørre i en bolle og ha i det våte. Kjør alt i en kjøkkenmaskin med grind slik at alt blandes godt.
  3. Hell røren i formen og stek på 175 grader i 20-30 minutter. Avkjøl.
  4. Mandarin og ananaskrem:
  5. Bland mel og melk i en kjele og kok dette opp til en tykk saus.
  6. Avkjøl dette til det er helt kaldt.
  7. Kutt smør i terninger og ha alt i en kjøkkenmaskin.
  8. Pisk ved middels til høy hastighet i 15 minutter.
  9. Når kremen er myk, glatt og skinnende er den ferdig.
  10. Fordel kremen på kaka eller sprøyt ut pynt oppå slik at hvert «kakestykke» får litt krem.

Tips: Ved å doble oppskriften passer denne perfekt i en langpanne. 

Flere oppskrifter på krydderkaker

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her