Saftig kake som dufter jul

Oppskriften på denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem har det som skal til for å skape god førjulsstemning.

Juleforberedelsene er godt i gang og flere har begynt å planlegge baksten til jul.

Som en saftig pepperkake

Mange har faste tradisjoner hvert år og holder seg til sine egne slag mens andre tester ut nye oppskrifter hvert år.

Oppskrifter på de tradisjonelle julekakene

Uansett så er denne tiden på året tiden hvor du skal finne frem krydder som for eksempel kanel, allehånde, muskat, pepper og nellik.

Slik lager du pepperkakehus

Jeg er veldig glad i pepperkaker og smaken av disse. Denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem gir en følelse av å spise en saftig pepperkake og med mandarin og ananasosten i en krem på toppen får du i tillegg en myk smak.

Mengden krem er valgfritt

Kremen er nok til å dekke hele kaken, og om du ønsker, kan du raspe appelsin eller skall fra klementiner over. Jeg har valgt å la krydderkaken spille hovedrollen og har bare toppet det hele med krem noen få steder slik at kremen ikke tar helt overhånd. For meg er dette en kake som kan nytes til hverdags i en ellers travel førjulstid.

TIPS:  Ved å doble oppskriften passer denne perfekt i en langpanne. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Krydderkake med mandarin og ananaskrem

Antall porsjoner

12-16

Ingredienser

Krydderkake:
3½ dl sukker
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts nellik
2 ts kanel
60 g smeltet smør
2 egg
3 dl melk

Mandarin og ananaskrem:
3 dl melk
3 ss hvetemel
300 g smør
300 g melis
1 pk TINE mandarin- og ananaskremost

Fremgangsmåte

Krydderkake:
Oppskriften passer til en form på 24 cm.

Sikt det tørre i en bolle og ha i det våte. Kjør alt i en kjøkkenmaskin med grind slik at alt blandes godt.

Hell røren i formen og stek på 175 grader i 20-30 minutter.

Avkjøl.

Mandarin og ananaskrem:
Bland mel og melk i en kjeleog kok dette opp til en tykk saus.

Avkjøl dette til det er helt kaldt.

Kutt smør i terninger og ha alt i en kjøkkenmaskin. Pisk ved middels til høy hastighet i 15 minutter. Når kremen er myk, glatt og skinnende er den ferdig.

Fordel kremen på kaka eller sprøyt ut pynt oppå slik at hvert «kakestykke» får litt krem.

Tips:
Ved å doble oppskriften passer denne perfekt i en langpanne. 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen