Dagens rett

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.

Nå er det bare én ting å si: Løp og kjøp! Det er lite i denne verden som smaker bedre enn nyplukket mais. Mens vi venter på norskdyrket mais, er det mye god ferskimportert mais å få tak i. Bare sjekk at maiskornene ikke er tørre.

Lag gjerne en helgrønn meny på grillen

Det er selvfølgelig ingen grunn til panikk selv om det skulle hølje ned der du er og grilling av den grunn er lite fristende. En nykokt maiskolbe smaker nesten like godt som en nygrillet maiskolbe.

Bare husk at tilberedningstiden øker med tiden siden maiskolben ble plukket. Får du tak i helt fersk vare er det ikke mange minuttene som skal til.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grillet mais

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 maiskolber pr. person

Kryddersmør  (se oppskrift)

Eventuelt spekemat etter ønske:

Fremgangsmåte

Mange velger å beholde "belgen" på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr), men det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.

Kok kolbene i 5-7 minutter i lettsaltet vann hvis du ikke er helt sikker på at kolbene er helt ferske. Grill dem deretter i 5-10 minutter til de er jevnt grillet rundt hele.

Hvis du velger å grille dem i aluminiumsfolie, må du beregne litt mer tid, ca 12-15 minutter, og så må du huske å snu pakkene et par ganger underveis.

Server de varme maiskolbene med kryddersmøret , spansk spekemat som serranoskinke og chorizopølse, eller norsk spekeskinke.

Legg grønnsakene på grillen

Flere tilbehør til grillmaten

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kryddersmør à la Sørstatene

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

250 g smør, helst usaltet
5 finhakkete hvitløkfedd
1 finhakket sjalottløk
4-5 ss finsnittet basilikum
1 ss finhakket timian
1 ss Heinz 57-saus eller worcestershiresaus
¼-½ ts kajennepepper
salt og pepper

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid slik at det blir mykt.

Bland alt i en hurtigmikser og kjør til jevn masse. Sett i kjøleskapet. Det skal være kaldt men ikke steinhardt når du serverer det til de varme maiskolbene.

Hvis du velger å grille maisen i aluminiumsfolie, legger du et par smørklatter oppå hver kolbe før du pakker den inn.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen