Dagens rett

Salater kan også være lune - slik som denne

Denne salaten er i tillegg relativt mektig og smaksrik og ikke minst lettlaget. Middagen er unnagjort på mindre enn 20 minutter.

Strimlet svinekjøtt er selvsagt en ekstra lettvint løsning, men du kan selvsagt strimle det selv av det svinekjøttet du selv ønsker. I denne retten kan du også velge kylling, lam, fisk, grillet halloumiost eller tofu om du ønsker en vegetarisk vri. 
 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
Bulgursalat:
1 finhakket løk
2 fedd hakket hvitløk
1 liten boks tomatpuré à 120 g
1 hønsebuljongterning
5 dl vann
2 ½ dl fullkornsbulgur
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sukker

120 g babyspinat

Fremgangsmåte

Bulgursalat:
Fres løk og hvitløk i litt olje. Ha på tomatpuré, og fres det hele til råsmaken i tomatpuréen  er borte, ca. 2 minutter.

Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.

Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken).

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Svinekjøttet:
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter.

Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.

Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.

Flere gode salater

Tips: Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket.

Retter med bulgur

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen