Salt og søt Snickerskake

Peanøtter smaker like godt i en kake som i snacksskåla. Prøv denne lettlagete og snacksy oppskriften.

Denne kaken tar utgangspunkt i smakene du finner i den herlige sjokoladen Snickers. Kombinasjonen mellom den søte sjokoladen og de salte peanøttene har nok vært medvirkende til at denne sjokoladen er så populær.

Denne går unna

Innen baking ser vi også at kaker som har kombinasjoner med salt og søtt er attraktive. Snickerskaken er intet unntak. Du kan vente deg stor omsetning.

Flere kaker her

Kaken kan gjøres mer eksklusiv ved å ha på pisket krem. Men om du vil ha lengst mulig holdbarhet, bør du unnlate kremen og smøre sjokoladekremen rett på bunnen.

TIPS: Fløtekrem skal ikke piskes for mye. Er den kornete, har du overpisket den. Den skal være myk og bevegelig i konsistensen. For et perfekt resultat pisker du kremen i håndmikser og når den tykner pisker du siste stykke med en håndvisp. Da er faren for overpisking mye mindre. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og deltar i programmet Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Snickerskake

Antall porsjoner

8-10

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

Bunn:

3 eggehviter

250 g sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

150 g salte peanøtter

80 g salte Ritz-kjeks

Sjokoladekrem:

50 g smør

50 g sukker

100 g sjokolade

3 eggeplommer

Pynt:

3 dl kremfløte

30 g hakkete peanøtter

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk Ritz-kjeksen og peanøtter i en matprosessor. Ha i bakepulver og vaniljesukker i miksen.

Pisk eggehviter til stiv marengs. Når eggehviten begynner å skumme, har du i litt og litt av sukkeret. Når marengsen er stiv og alt sukkeret er godt blandet i, vendes kjeks og peanøttmiksen fra matprosessoren forsiktig i.

Fordel dette i en bakeform på 22-24 cm.

Stek bunnen ved 180 grader i 25-30 minutter.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret og ha i sukkeret. La dette stå på lav varme slik at sukkeret løses opp.

Ha så i hakket sjokolade. Dette skal smeltes sammen til en fin tynn sjokoladesaus.

Ta dette bort fra varmen og la det avkjøles litt.

Pisk i eggeplommene og smør kremen på når den har stivnet litt.

Pynt:
Pisk fløtekrem til myk konsistens og legg den over sjokoladekremen. Ha til slutt hakkede peanøtter over.
TIPS:
Fløtekrem skal ikke piskes for mye. Er den kornete, har du overpisket den. Den skal være myk og bevegelig i konsistensen. For et perfekt resultat pisker du kremen i håndmikser og når den tykner pisker du siste stykke med en håndvisp. Da er faren for overpisking mye mindre.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Foto: Karianne Moe Tørum

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen