Satser friskt på fisk i Fredrikstad

Nykommere åpner sjømatrestaurant på Slippen.

– Vi ser et kjempepotensial her, sier svenske Tobias Gustafsson (28) og Ingeborg Nygaard (27) fra Tromsø til Fredrikstad Blad.

Uten noen form for tidligere bånd til Fredrikstad og byens uteliv, har de bestemt seg for å ta over driften av restaurant Slippen.

Gustafsson er i dag restaurantsjef på den anerkjente Oslo-restauranten Tjuvholmen sjømagasin. Nygaard har hatt tilsvarende stilling ved Tromsø-restauranten Emmas drømmekjøkken. De to kjøkkensjefene ønsker primært å satse på sjømat når de åpner 1. juli.

– Vi har lenge ønsket å drive vår egen restaurant. Så fikk vi høre av en bekjent at det var behov for nye drivere her ved Slippen. Vi reiste til Fredrikstad og falt pladask for stedet, sier Nygaard.

Ifølge Fredrikstad kommune er det nå over 4000 restaurantseter i Fredrikstad, og de nye Slippen-innehaverne er klar over at det venter knallhard konkurranse.

LES OGSÅ: Stjernekokk fra London til Fredrikstad

– Gode restauranter vil alltid overleve. Det at det nå er så mange som satser på en og samme gang i Fredrikstad må vi bare ta som en spore til ekstra innsats.

Konkurransen blir ytterligere tilspisset når Fredrikstad-mannen Lars Gulbrandsen vender senere i år åpner restaurant i det nye Litteraturhuset. Han er i dag kjøkkensjef ved anerkjente Skipperstuen i Drøbak.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen