Dagens rett

Se hvor lekker torsk kan bli

Nå når kvaliteten på torsk/skrei er så fantastisk, får den lov å spille hovedrollen i helgens festmeny. Oppskriften er såre enkel.

For mange er torsk toppen av lykke, og det er ikke rart når du får den servert slik som her.

Du kan lett lage de lekreste retter av denne fabelaktige råvaren. Om du ikke lar deg friste av vårt forslag, har vi mange andre å by på.

Flere lekre torskeretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

800 g torskefilet
100 g salt
1 l vann
    
Søtpotetpuré:
800 g søtpotet
2 ss smør
salt og pepper
    
Asparges:
16 friske grønne asparges
olivenolje
salt og pepper
litt sitronsaft
    
Rotfruktsylinder:
100 g gulrot
100 g knollselleri (sellerirot)
½ purre - ca. 10 cm
    
Appelsinkålrot:
100 g kålrot
5 dl friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.

Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.

Søtpotetpuré:
Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.

Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

Asparges:
Skjær eller brekk av den nederste delen på stilken, og skrell gjerne den nederste delen av asparges dersom den er trenete.

Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.

Rotfruktsylinder:
Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.

Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.

Appelsinkålrot:
Skjær kålrot i ½ cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.

Flere velprøvde torskeoppskrifter finner du her

Fristende grønnsaksretter finner du i vår store kokebok

Sendt inn av

Foto: Hot Chocolate Media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rødvinssaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 sjalottløk
½ fedd hvitløk
½ flaske rødvin
2 dl god kylling- eller kalvekraft
1 ss balsamicoeddik
3 ss romtemperert smør

Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico.

La sausen koke inn til omtrent det halve.

Sil fra løken og pisk inn smør.

Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen