Seiersmenyen

Siste italienske middag ut før det spennende oppgjøret på Ullevål er en fullverdig tre-retters italiensk meny. Måtte det beste laget vinne!

Frem mot denne ukens virkelige høydepunkt; kampen mot Italia på Ullevål, serverer vi deg klassiske italienske retter. I dag er selve dagen, og vi serverer:

Tomat- og mozarellasalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 store, modne tomater
2 mozarella oster
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
½ ts nykvernet pepper
½ potte basilikumblader

Fremgangsmåte

Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.

Bland sammen olje, eddik og pepper og hell over. Topp med basilikumblader.

Salaten er best hvis den er romtemperert.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Italiensk sidesprang

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

6 skiver av lammelår à ca. 200 g
2 ss tørket steinsopp eller annen sopp
6 tomater
1.5 ss kapers
4 ansjosfileter i olje
4 ss god olivenolje
1 ts nykvernet pepper
6 ark bakepapir eller aluminiumsfolie til innpakking

Fremgangsmåte

Bløtlegg soppen og la den svelle i ca ½ time. Ta den opp og tørk den med kjøkkenpapir. Tomatene flåes (dypp i kokende vann) og hakkes. Finhakk ansjosen.

Bruk et rektangulært bakepapir eller aluminiumsfolie (ca. 30x30 cm).  Legg på en skive kjøtt. Fordel de andre ingrediensene over. Ha på litt olje, salt og pepper. Lukk pakkene og knyt de med hyssing.

Sett pakkene i en langpanne og stek de i ovnen på nederste rille ved 225 °C i ca. 35 minutter. Åpne en pakke for å se om kjøttet er ferdigkokt.

Server med nykokt pasta og salat. Pynt med noen hele kapers.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tiramisu

Antall porsjoner

12

Ingredienser

Sukkerbrød:
12 egg
360 g (4 dl) sukker
360 g (7 dl) hvetemel
2 ts bakepulver

Ostekrem:
8 pl. gelatinplater
14 eggeplommer
3 dl melis
500 g Mascarponeost eller naturell kremost
6 ss konjakk
litt revet skall av appelsin og sitron

Dynking:
1½ dl sterk kaffe
1½ dl Marsalavin (sherry el portvin)
4 ss konjakk
ca. 2 ss kakao
litt revet sjokolade på toppen

Fremgangsmåte

Del gjerne oppskriften i to. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i to smurte former, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn Mascarponeost (naturell kremost), konjakk og litt revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Kok opp 1/2 dl vann. Ta kjelen av platen. Ta opp én og en gelatinplate og klem forsiktig ut litt vann. Rør dem ut i det varme vannet til de er helt oppløst før neste plate tilsettes. Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører det raskt inn. Gelatin som røres for sakte inn rekker å danne gelatintråder. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen uten at luften i eggehvitene røres ut. Eggehvitene gjør kremen luftig. Sett kaldt i 10 minutter.

Dynking:
Skjær sukkerbrødene i flak og legg dynk dem godt. Legg dynkede sukkerbrødflak, ostekrem og kakaodryss lagvis i én eller to former dekket med plast. Sett desserten i fryseren til den er nesten frossen. Hvelv ut desserten og skjær den i riktig antall porsjoner. Sett alle porsjonene på et brett og sett det i kjøleskap frem til servering.

Når desserten skal serveres legges hver porsjon på en desserttallerken og drysses med kakao og sjokolade på toppen til pynt.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen