Dagens rett

Seifilet med kapers

Sei er en høyt aktet råvare. Rimelig er den også etter hvert blitt, noe som heldigvis er med på å sikre oss rimelige hverdagsmiddager. En spennende rett som får følge av en vel så spennende hvitvin fra Languedoc, laget på druetypen Picpoul.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Seifilet med kapers

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g skinn og beinfri seifilet
6-8 poteter
1-2 tomater
1 ss grov sennep
2 ss hakket kapers
3 ss smeltet smør
3 ss griljermel
2 ss revet ost, lagret
1 ss finhakket persille
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader. Skrell potetene og skjær dem i ca 5 mm skiver. Kokes i saltet vann til de er møre.

Skold tomatene og skjær tomatkjøttet i små biter. Smør en ildfast form og legg seifileten hel i formen.

Dryss salt og pepper over. Legg potetskivene omkring. Bland smeltet smør, sennep, hakket persille, tomatbiter og kapers. Fordel blandingen på fisken. Dryss revet ost og griljermel på toppen.

Stekes i ovn på 180 grader i ca 10 minutter eller til fisken er ferdig. Server med en frisk grønn salat.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen