Dagens rett

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt

Har du liten tid til middagslaging, behøver det ikke bety mindre smak. Bare prøv denne oppskriften. Som altså ikke er en aprilspøk.

I dagens oppskrift har vi brukt crème fraîche og bacon, en innertier når som helst. Som du skjønner er dette ikke en helt vanlig pizza. Den er nemlig hvit, altså uten tomat, hvilket gir en annen smak som absolutt bør oppleves.

Her får du flere pizzaoppskrifter, også for deg som vil ha tomatsaus

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pizza med crème fraîche og bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 dl
crème fraîche, lett
1 ts
pizzakrydder (evt. tørket oregano)
150 g
Tips
Det smaker enda bedre med
.

Fremgangsmåte

Bruker du ferdig pizzadeig følger du instruksjonene på pakken.

Baker du bunnen selv følger du denne oppskriften .

Sett ovnen på 250 grader.

Kjevle deigen tynt og legg den på en stekeplate.

Rør presset hvitløk i crème fraîche, tilsett krydder og smør blandingen ut på pizzabunnen.

Legg på tynt lag med løkringer, småtomater og stekte baconbiter.

Dryss over revet ost og stek pizzaen midt i ovnen i 10-15 minutter til osten har smeltet og blitt lett gyllen.

Tips: Bruker du små baconbiter behøver du ikke forhåndssteke dem.

Her finner du mange flere oppskrifter pizza

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pizzadeig

Antall porsjoner

4 store pizzaer

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

0.5 pk
2 ss
0.5 ts

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.

Elt deigen godt sammen til den blir smidig og glatt (ca 15 minutter for hånd).

Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.

Ta av gode emner (litt store boller) og trill runde på et melet bord.

Kjevle deigen veldig tynt, gjerne ikke mer enn et par millileter tykk, og ha over på en bakeplate på et bakepapir.

Topp med hjemmelaget tomatsaus og den topping du selv ønsker og stek på maks temperatur med over- og undervarme i 8 - 10 minutter.

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen