Julemat

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert.

Julegrøten kan du enkelt lage mens du gjør den siste finpussen før den store dagen. Kok opp grøten slik som beskrevet, og sett hele gryta i ovnen på 80 grader og la den godgjøre seg ca en time.

Når du først koker risgrøt, bør du sørge for å lage ekstra stor porsjon. Kald risgrøt er basen for riskrem som er et must på julaften. Oppskriften finner du nedenfor sammen med danskenes vri på riskrem, ris à l’amande.

Derfor er ris en slik glimrende råvare

Ifølge en undersøkelse utført av melk.no og Ipsos MMI er riskrem den foretrukne juledesserten på julaften for fire av ti nordmenn.

Multekrem på vei ut?

Multekrem er nest mest populær, men dette er de eldres favoritt og spesielt utbredt er den i områder med mer bærplukking. Bare en av ti mellom 18 og 29 år spiser multekrem. Melk.no spår en usikker framtid for multekrem som juletradisjon og at hovedårsaken er folks dalende interesse for bærplukking.

Dette kan du også bruke multene til

Likevel tar vi med oppskriften, for de som liker denne desserten gjør det til gangs.

På tredje plass kommer karamellpudding – en dessert som aldri slår feil. Om du ikke velger den på julaften, så er den velkommen også de andre dagene.

Se alt om julens mat og drikke i vår store julemeny

I årets undersøkelse i regi av frukt.no er rekkefølgen den samme og iskrem er nummer fire på topplisten over juledesserter. Det femte mest populære dessertalternativet etter julemiddagen er fruktsalat.

Vi har samlet oppskrifter på alle alternativene her. Også en vri på en god gammel kjenning som nesten er blitt helt borte: sagopudding.

På de neste sidene finner du alle oppskriftene du trenger for at jula skal bli så søt som mulig

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen