Dagens rett

Sennep- og persillefylt lammestek

Ta for deg av det deilige ferske lammekjøttet og disk opp med en skikkelig herlig lammestek denne søndagen.

Alle matglade gleder seg til høstens store grøde av deilige råvarer, og det ferske lammekjøttet er i en særstilling.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sennep- og persillefylt lammestek

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 benfri lammestek
2 ss grov sennep
1 ss honning 
2 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
800 g partypotet (småpoteter)
2 ss olivenolje
1 ss paprikapulver
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
Stekt sopp:
 12 friske sjampinjong
1 ss margarin
1 ss salt
¼ ts pepper
 
Gratinert fennikel:
 2 fennikler delt i to
1 l vann
100 g parmesan
 
Saus:
 2 sjalottløk
½ ts salt
1 ss margarin
1 dl soyasaus
2 ss grov sennep
2 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer.
 
Vask potetene og legg dem i en ildfast form. Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa). La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjører det opp.
 
Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler.
 
Tilbehør:
Soppen stekes rett før servering. Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann. Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler.
 
Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør. Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt. Ha i sjyen fra steken i sausen.
 
Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek.
 
Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen