Dagens rett

Sennepsgratinert juleskinke

Julematen nyter vi både før og etter den magiske kvelden, og i dag er det juleskinka som skal på bordet. Vi satser på at en frisk og ung italiensk rødvin på et elegant vis hamler opp med skinkas smaksnyanser.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sennepsgratinert juleskinke

Antall porsjoner

10

Ingredienser

2 kg juleskinke (skinka veier som regel 1-3 kg uten ben)
6 ss sennep
2 stk. eggeplomme
1 ss potetmel
1 dl kavring

Fremgangsmåte

Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka. Stek skinka på 125 ° C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72° C.

Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca. 80° C til steketermometeret viser 72° C. (ca. 3 timer for en skinke på 3 kg).

Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt. svoren.

Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka. Gratiner i forvarmet ovn ved 200° C i ca. 15 minutter.

Juleskinka trenger forøvrig ikke gratineres, den er god uten. Og ypprlig til koldtbordet i romjulen. Da passer det godt med Waldorfsalat .

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat:
3 stk eple
3 stk stilker stilkselleri
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
50 g valnøttkjerner
1½ dl majones
1½ dl stivpisket kremfløte
1 stk sitron
200 g druer, blå

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen