Dagens rett

Sennepsgratinert lammerygg og provencalske tomater

Nå er lammet på sitt beste. Ta derfor sats og trå til for fullt når denne helgens lørdagsmiddag skal kreeres. Vi må reise et godt stykke for å komme til vinvalgets hjemsted som er USA. Og det er en Pinot Noir som skal nytes sammen med lammekjøttet. Smaklig måltid!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sennepsgratinert lammerygg og provencalske tomater

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1½ kg lammerygg eller -carré
ca. 1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
ca. 2 ts timian
3 fedd hvitløk
2 bunter persille
1 dl dijonsennep
½ dl mild sennep
Provencalske tomater:
8 modne tomater
ca. 1 ts salt
ca. ½ ts pepper
1 ts provencekrydder
4 ss olivenolje
4 båter hvitløk
4 ss strøkavring
ca. 1 ss sennep
1 ss finhakket persille
½ ss revet ost

Fremgangsmåte

Lammeryggen:
Skjær fettet i ruter og gni inn med salt, pepper, hvitløk og timian.

Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne. Bland sammen begge senneps-typene. Hakk persillen og ha den i. Smør blandingen på lammeryggen.

Stek lammeryggen i ovnen 10-15 minutter på 225 °C. La ryggen hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.

Server med stekte poteter, provencalske tomater, asparges og sjysaus - enten fra pose eller kraft. Smak til med sennep og urter.

Tomatene:
Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.

Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.

Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.

Se flere gode lammeretter her

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen