Server Barack Obamas skrytemiddag

Det er ikke sikkert det er denne retten Barack Obama serverer venner og kjente for å feire en ny periode som president i USA, men han er mektig stolt av den.

Det er ikke alltid like lett å forestille seg statsledere som vanlige mennesker, men den nyvalgte presidenten i USA, Barack Obama, har klart bragden mesterlig.

Vi har alle våre matfavoritter og det er ikke fritt for at de fleste av oss har en helt spesiell rett vi er litt ekstra stolt av.

I forbindelse med Obamas første periode som president kunne han avsløre at han hadde sin egen skrytemiddag som hadde fulgt ham helt siden studentdagene.

Kan du ikke se for deg verdens mektigste mann svette over grytene for å lage en stor porsjon chili con carne til familiesamlingen?

Her får du Barack Obamas egen oppskrift, og siden han er mer glad i vin enn øl har vi selvfølgelig gitt deg gode drikketips til oppskriften nedenfor.

Flere oppskrifter med kjøttdeig

Amerikansk vin på Vinmonopolet

Barack Obamas chili con carne

Fremgangsmåte

Hakk løk og grønn paprika og surr det over middels varme i olivenolje til løken blir blank, men ikke tar farge (6-7 minutter). Tilsett finhakket hvitløk og la det steke med i ett minutt.

Ha i kjøttdeigen i pannen og brun den mens du deler den opp i småbiter med en tresleiv.

Bland krydderene med rødvinseddiken i en bolle og ha den i kjøttet når dette er brunet ferdig.

Tilsett tomatene og sett ned varmen. La det hele småkoke tilblandingen begynner å tykne litt. Tiden vil variere etetrsom hvor mye væske som finnes i tomatene og hvor bløt du selv foretrekker chilien din.

Skyll bønnene og ha de i pannen og la de koke med de siste minuttene til de er varme.

Server chilien med ris, og ha på den toppingen du ønsker selv.

Flere gode retter med kjøttdeig

Bakgrunn: President Obama er kjent for å skryte av denne chilioppskriften som har fulgt ham helt siden studentdagene.

Dette er også den retten han alltid tar med seg til selskaper hvor man skal ta med egen mat.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen