Dagens rett

Server noe skikkelig snadder i kveld

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Hvis du aldri har smakt ferske vårruller før, vil du få en smakfull opplevelse i dag.

Du fyller vårrullene med det du liker best selv. Siden de ikke frityrstekes, er de dessuten lette. Lag derfor en ekstra stor porsjon.

Du kan også prøve en av våre andre oppskrifter på vårrull

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

200 g ytrefilet av svin
peppermiks (eventuelt vanlig pepper)
salt
½ ss olje til steking

1 gulrot i tynne staver
¼ slangeagurk i tynne skiver
4 grønn frisk asparges delt på langs
4 salatblad, radicchio rosso
½ paprika i strimler

4 ark rispapir

1 pose ferdig woksaus, hoisin

Fremgangsmåte

Kutt alle grønnsakene i fine strimler 7-8 cm lange og ha klart.

For å få tynne skiver av gulroten og agurken kan du bruke en potetskreller.

Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimlene i flere omganger i olje i en wok eller varm stekepanne, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt.

Legg det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg på kjøtt og grønnsaker.

Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.

Server de ferske vårrullene med woksausen som en dipp.

Lekre oppskrifter med svinekjøtt

Tips: Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, gjerne også bønnespirer, mynte og frisk koriander. Rispapir finner du i velassorterte dagligvarer eller i asiatiske butikker.

Internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen