Dagens rett

Serverer du silda slik, vil alle ha mer

Sild smaker perfekt om sommeren. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Fersk sild er en ressurs vi burde bruke mer av. Og sommersilda som nå er å finne i fiskediskene, er magrere enn vintersilda (som tas før den gyter). Den er dermed bedre egnet til steking.

Den egner seg dessuten veldig godt til å inngå i mer utradisjonelle retter som denne.

Du kan også prøve en av de andre sildeoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sild med panzanellasalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Sild:
4 fileter fersk sild
2 fedd hvitløk
Frisk basilikum
Olje til steking
Salt og grovkvernet pepper

Panzanella:
2 skiver loff uten skorpe
8 røde cherry tomater
8 gule cherry tomater
2 røde paprika
2 gule paprika
½ rødløk, finhakket
½ fedd hvitløk, presset
1 dl kaldpresset olivenolje
2 dl tomatjuice
1 ss kapers
Eddik
Salt og pepper
Frisk basilikum og persille
Sorte oliven uten stein

Fremgangsmåte

Panzanella:
Kutt et kryss i toppen av tomatene og skold dem ved å ha dem i kokende vann noen sekunder før du har dem over i en bolle med isvann. Fjern skinnet og del tomatene i to.

Sett stekeovnen på høyeste temperatur. Del paprikaen i to på langs og pensle skinnet med litt olje. Stek dem i stekeovn med skinnsiden opp til de får svarte flekker.

Ha paprikaen over i en plastpose og la de avkjøle seg. Del paprikaen i pene biter. Skjær loffen i terninger.

Bland ingrediensene til panzanellaen og smak til med salt, pepper og eddik.

Sild:
Skjær hver sildefilet i tre biter og dryss med salt og pepper. Stek dem i olje i varm panne med skinnsiden ned i ca ett minutt.

Tilsett hvitløk og basilikum i stekepannen og stek videre ett minutt.

Legg opp sild og panzanella lagvis og pynt med friske urter og oliven.

Flere lekre retter med sild

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen