Dagens rett

Sesampanert laks

Fisk står på agendaen, og her får du oppskrift på en spennende lakserett. Friskt, sterkt og masse smak - alt etter eget ønske. Det er bare å mikse marinaden slik du ønsker den selv. En vin med flott syre og fin fedme må til og Australia blir vårt valg i så måte.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sesampanert laks

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 stk laksefilet a ca 100 g uten skinn og bein
2 ts salt
¼ ts chilipepper
3 ss sesamfrø
3 ss olivenolje
1 squash i skiver
1 rødt eple i tynne skiver
½ sitron
2 avocado i tynne skiver
1 rød løk i tynne skiver

Marinade:
2 ss lys dijonsennep
1 ss honning
2 ss vann
1 dl olivenolje
salt

Fremgangsmåte

Bruk den tykkeste delen på laksefileten. La grillpinner av tre ligge i vann i 20 minutter. Træ laksebitene inn på pinnene.

Bland sammen salt, chilipepper og sesamfrø på en tallerken. Vend laksestykkene i denne blandingen.

Grill laksespydene ca 5 minutter over sterk varme på grillen, snu dem i løpet av steketiden. Legg squashskivene på grillen sammen med laksen.

Drypp litt presset sitronsaft over avocado og epleskivene. Bland løkskivene sammen med avocado- og epleskivene.

Lag en marinade av lys dijonsennep, honning, vann og olivenolje. Røres godt sammen og smakes til med litt salt.

Drypp dressingen over løk og avocadoblandingen og server den til den sesampanerte laksen sammen med squashskivene.

Tips: De sesampanerte laksestykkene og squashskivene kan legges på bakepapiret på stekeplate og stekes 5 minutter under grillen i stekeovn.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen