Dagens rett

Shish kebab med couscoussalat

En ekte kebab med biter av delig marinert lammekjøtt stekt på grill er en kulinarisk opplevelse og en perfekt måte å starte helgen på.

Mange rynker nok på nesen når de hører ordet kebab og forbinder det kanskje med et kjapt nattmåltid. Lager du derimot den ekte varianten av godt marinert lammekjøtt, får du en helt annen opplevelse.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Shish kebab med couscoussalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

750 g lammebog uten ben
1 løk
1 sitron
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 laurbærblad
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket frisk persille
1 nett stjerneløk

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger.

Skjær løken i ringer og finhakk hvitløken. Bland med sitronsaft, olje, laurbærblad, salt og pepper.

Hell marinaden over kjøttet og mariner i minst 2 timer. Vend bitene et par ganger underveis.

Ta kjøttet opp av marinaden og træ på grillspyd sammen med småløk.

Grill kjøttet i ca 4-5 minutter på hver side, eller stek ovn i på 225 grader i ca 15 minutter.

Server med en couscoussalat og yoghurtdressing.

Tips: Legg spiddene i vann i en halvtime før du legger dem på grillen, da tar de ikke fyr.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen