Dagens rett

Sild og nypoteter

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og med årets ferske nypoteter blir det en uslåelig kombinasjon til kveldens åttendedelsfinale når Sverige møter Tyskland.

Det er ingen tvil - kveldens kamp vil bli innbitt og hard. Det svenske laget imponerte stort i en av mesterskapets mest underholdene kamper mot England. Nå er det vertsnasjonen Tyskland, som mange har tippet som vinner av turneringen, som står for tur. Et nydelig sommermåltid med skummende tilbehør er dagens rett.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sild og nypoteter med saltbakte rødbeter, pesto av persille, løpstikke og gressløk, yoghurt- og mascarponekrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1-2 sildefileter pr porsjon

Marinade:
1 dl sukker
2 dl vann
1 dl god eplesidereddik, hvitvinseddik eller vanlig eddik 7 %
1 vårløk i tynne skiver eller 10 gressløkstrå
1 ts grovknust sort pepper

Masse nypoteter servert med skall
godt smør, gjerne Kvitseidsmør, Røros-smør eller setersmør
godt salt
og selvsagt flatbrød

Saltbakte rødbeter:
6 jevnstore rødbeter
grovsalt

Yoghurt- og mascarponekrem:
2 dl yoghurt naturell, helst tyrkisk
1 dl mascarpone eller seterrømme
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket kjørvel
salt og hvit pepper

Pesto av persille, løpstikke og gressløk:
3 ss grovhakket løpstikke
2 ss grovhakket persille
3 ss grovhakket gressløk eller vårløk
1 dl god mild olivenolje
salt
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Vann ut spekesilden over natten hvis den kommer hel fra spannet. Hvis det er ferdig-til-bruk-filet, holder det med en halvtime.

Marinade:
Bland marinaden og hell over sildefiletene. La stå over natten eller minst en halvtime.

Saltbakte rødbeter:
Legg rødbetene i en ildfast form og hell godt med grovsalt over. Still ovnen på 175 grader og bak i 1-1½ time.

Ta ut av ovnen og kjenn etter at de er myke. Hvis ikke bør de stå en stund til.

Avkjøl såpass at du klarer å håndtere dem. Skrell og skjær i tynne skiver.

Yoghurt- og mascarponekrem:
Bland til luftig krem og smak til med salt og hvit pepper samt kjørvel.

Pesto av persille, løpstikke og gressløk:
Kjør i blender til puréaktig konsistens. Smak til med salt og sitronsaft.

Flere gode retter med nypotet finner du her

Lekre silderetter

Sendt inn av

Foto: Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen