Dagens rett
Slik lager du et herlig sildekoldtbord med enkle grep
Foto: (gbh007)

Slik lager du et herlig sildekoldtbord med enkle grep

Sild til påske og egentlig året rundt, kan bli din nye favoritt. Det er uhyre enkelt å få til når det finnes så gode råvarer i butikken.
03 April 2023 - 23:00

Tilbudet av spekesild og kryddersild er godt her til lands, så godt at det er utrolig at vi spiser så lite av det. Sild er dessuten noe av det mest bærekraftige av all norsk sjømat. Dessuten er speket sild en veldig holdbar råvare som bør finnes på et hvert feriekjøkken. Så her er det bare å trå til. 

Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild

Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild

Fremgangsmåte

Marinert sild med eple, løk og sylteagurk: 

  1. Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
  2. Rull sammen de utvannde spekesildefiletene og sett dem tett i en form.
  3. Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
  4. Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.

Sennepssild:

  1. Vann ut kryddersildfileter.
  2. Skjær dem i biter.
  3. Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og dill. 
  4. Bland sausen og sildebitene.
  5. Bland inn tynne ringer av løk.
  6. Kvern over godt med svart pepper. 

Sild med krydderurter: 

  1. Bruk ferdig sursild.
  2. La laken renne godt av.
  3. Legg sildebitene i en bolle. 
  4. Tilsett rømme og rør inn finhakket gressløk, persille og timian.

Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her