Siste håp ute for røykepub

Sandefjord kommune var i sin fulle rett til å gi puben Cigarillos dagsbøter for brudd på røykeloven.
Redaksjonen
14 Mars 2008 - 18:00

Det er Fylkesmannen som har kommet frem til dette.
 
Og med det er den siste episoden om røykepuben Cigarillos i Sandefjord over. Tvisten mellom kommunen og eierne vakte stor interesse også utenom byens grenser.
 
Ute
- Cigarillos er en saga blott. Jeg har gått ut av eierskapet fordi jeg var interessert i å drive en røykepub. Når dette ikke lenger lar seg gjøre, ville jeg ikke være med lenger, sier Einar Gran.
 
Cigarillos betalte aldri en eneste krone i tvangsmulkt. Puben klaget nemlig på vedtaket. Dermed fikk vedtaket om 10 000 kroner i dagsbøter oppsettende virkning. Det betyr at saken fryses inntil klagesaken er ferdig behandlet.
 
Men nå er det hele avgjort og Cigarillos er død. En ny driftsform er på vei inn. Stedet skal hete Escobar.
 
Var moro
- Det var moro så lenge det varte. Jeg trodde vi skulle klare å vinne denne kampen. Men det er jo blitt slik at staten styrer det meste i dette landet. Friheten vår blir stadig innskrenket, sier Gran til Sandefjords Blad.
 
Også Høyesterett sa nei.
Fylkesmannens stadfestelse av tvangsmulkten kommer etter at Høyesterett avsa dom i en lignende tvistesak.
 
Et hotell på Vestlandet hadde en røykelosje. Driverne mente det dreide seg om en privat klubb som allmennheten ikke hadde adgang til. De samme argumenter brukte eierne av Cigarillos. Retten var ikke enig i dette.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her