Dagens rett

Sitrongressuppe med reker

Suppe er tingen når du ønsker å få litt varme i kroppen. Vi smaksetter det hele med masse deilige reker og chili. Og i glasset serveres en rimelig tysk riesling fra én av landets fremste kvalitetsprodusenter. Faktisk er den så rimelig at du uten særlig motvilje kan ta med deg et par flasker ekstra fra polet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sitrongressuppe med reker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g reker med skall
2 ss maisolje
3 stk sitrongress finkuttet
1 ss finkuttet ingefær
1-2 stk finkuttet chili, fjern frøene
3 stk finkuttede sitrongressblad
12 dl fiskekraft
150 g sjampinjong delt i fire
½ dl limejuice
2 ss friske korianderblad

Fremgangsmåte

Rens rekene eller bruk ferdig pillede reker.

Varm opp oljen i en kjele og ha i sitrongress, sitrongressblad, ingefær, chili og fiskekraft. La dette koke seg sammen i ca 10 min på middels varme.

Stek sjampinjongen. Sil så kraften og kok den opp sammen med sjampinjong og reker.

Smak til med lime og fiskekraft. Pynt med koriander like før servering.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen