Dagens rett

Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Vi har noen av verdens aller beste råvarer her i Norge, og all verdens kokker misunner oss den deilige sjømaten.
 
En av de aller flotteste matfiskene er piggvaren, og når den kommer på bordet er det duket for fest.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sitronstekt piggvar

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

600 gr piggvar
½ sitron
Timian
Olivenolje
 
Fylt blekksprut:
8 baby octopussy
½ dl risottoris
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
½ dl olivenolje
4 dl blåskjellkraft, varm
2 ss smør
2 ss parmesanost
50 gr renset petit pois (erter)
80 gr fryste petit pois, kjørt til puré med 1 dl vann
1 dl kjørvelblader, grovhakket
 
Morkelsaus:
100 gr topp morkler, ferske eller 50 gr tørkede, bløtlagte og forvellet
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 dl kyllingkraft
1 dl kalvekraft
1 ss smør
1 ss kremfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fylt blekksprut:
Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt.

Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å rør i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.

Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.

Morkelsaus:
Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank.

Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.

Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.

Piggvar:
Skjær opp piggvarfileten i fire like store stykker.

Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.

Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.

Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.

Her finner du flere gode retter med piggvar

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen