Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

At denne kaken har fått dette navnet kan vi bare spekulere i. I hvert fall har vi ikke funnet noen annen forklaring enn at en rik sjokoladekake som dette symboliserer det ypperste av smak. Og at den dermed er aldeles uimotståelig – i hvert fall for en ekte kakeelsker.

Sett av tid - du blir rikt belønnet

Den er i tillegg glutenfri. Men altså ikke kalorifri. Her er det ikke spart på noe.

Sjekk ut alle våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Den tar litt tid å lage, så start tidlig på dagen. Eller du kan gjøre grunnarbeidet dagen før.

TIPS: For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

American Beauty-kake

Antall porsjoner

12-14

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Kakebunn:

225 g smør

300 g hakket mørk sjokolade 70 %

6 egg

1 dl sukker

1 dl mørkt muscovadorørsukker

1 ss vaniljesukker

2 ss mørk rom

Mousse:

50 g smør

275 g hakket sjokolade, lys eller mørk

3 eggeplommer

3 ss mørkt muscovadorørsukker

3 ts vaniljesukker

3 eggehviter

2 dl kremfløte

Glasur:

1 dl kremfløte

½ dl lys sirup

3 ts vaniljesukker

100 g sjokolade

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut). Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet. Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Mousse:

Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt. Visp eggehvitene kraftig. Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.

Glasur:

Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.

Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen