Skal bygge luksushotell under vann

Skal bygge luksushotell under vann

Miniubåt for gjester, fjernstyrte undervannskjøretøyer og 21 rom under vann. Slik blir Dubais neste spektakulære hotell.
07 Mai 2012 - 12:45

Torsdag presenterte de to selskapene bak World Discus Hotel, Dubais statseide Drydocks World og sveitsiske BIG InvestConsult, planene for det nye prestisjeprosjektet i Dubai. Prosjektet består av to diskosformede elementer, en over og under havflaten.

10 meter under vann blir det 21 hotellrom, et dykkesenter og en bar. Rommene kan lyssettes slik at gjestene kan nyte havbunnen, som de også skal kunne utforske ved hjelp av fjernstyrte farkoster med kameraer.

Over vann, i satellitter som ligger fem til syv meter over vannflaten, skal det være restaurant, svømmebasseng, lobby og treningsbasseng for dykkere.

Overvåkingskameraer og fjernstyrte undervannskjøretøyer skal sørge for sikkerheten. I tillegg skal hver av platene flyte og dermed kunne virke som redningsflåter.

Hele komplekset skal også være tsunami- og jordskjelvsikkert.

Hvert hotell skal ha miniubåter med plass til tre passasjerer, undervannskutere, jetski og vanlige motorbåter.

– Prosjektet har syv forskjellige mulige utforminger. Kostnaden blir fra 50 til 120 millioner amerikanske dollar (300 til 700 millioner kroner), avhengig av hvilken som velges, sier Khamis Juma Buamim i Drydocks World til Sydney Morning Herald.

Hotellplanene, som er utviklet i Polen av Deep Ocean Technology, føyer seg inn i rekken av bemerkelsesverdige byggeprosjekter i Dubai. Emiratet har allerede verdens største kjøpsenter, verdens høyeste bygning og andre spektakulære stunts som Palm Jumeirah - en kunstig palme i havet med luksushoteller og leiligheter.

LES OGSÅ: Dette blir verdens høyeste hotell

Drydocks World, som er skipsverftsdelen av emiratets investeringsselskap Dubai World, lanserer planene ganske nøyaktig én måned etter at selskapet søkte konkursbeskyttelse. Dubai World var også tungt inne i investeringene som for noen år siden ga full lånekrise i Dubai, skriver VG.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her