Dagens rett

Med grillet sjøkreps blir det fest

By inn til grillfest med det beste vi har av norske skalldyr som sjøkreps. Her finner du oppskriften.

Noe av det aller beste som kan grilles er sjøkreps. De er eksklusive, men hvis du har godt med tilbehør, bør du absolutt unne deg et slikt målltid i løpet av sommeren.

Slik lager du sjømat på grillen

 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 rå sjøkreps
150 g smør, romtemperert
4 hvitløksfedd, knust
1 neve fersk estragon, hakket
Salt og nykvernet pepper
Sitron og lime, delt i to

Fremgangsmåte

Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.

Stikk en skarp kniv raskt ned i toppen av hodet og del krepsen i to på langs. Fjern magesekk og tarm.

Kjør smør, hvitløk og estragon mykt og jevnt i en foodprosessor. Du kan også røre det sammen for hånd, men da må hvitløk og estragon finhakkes på forhånd.

Smør godt med kryddersmøret på krepsekjøttet. Dryss over salt og pepper, og legg krepsen med skallet ned på en varm grill.

Legg også på noen sitron- og limehalvdeler med snittsiden ned. Sett på lokket og grill i noen minutter eller til smøret bobler og krepsehalen er hvit, men blank. Griller du for lenge, blir kjøttet tørt.

Det kan også være et poeng å grille klørne for seg, da de tar litt lengre tid. Server sjøkrepsen rett fra grillen med grillet sitrus og godt brød til.

Her er det bare å brette opp armene og slurpe i seg med hendene!

Lekre retter med sjøkreps

Sjømat på grillen

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen