Skinke fra Tynset danket ut parma- og serranoskinke

Det norske kokkelandslaget ble overrasket i blindtest.

- Mange av oss i kokkefaget har hatt en kjærlighet til spanske og italienske spekeskinker, og vi gikk til denne blindtesten med stor sikkerhet for at den nye norske spekeskinka ikke kunne nå opp i smak, lukt og konsistens. Der tok vi grundig feil, sier kaptein på det norske juniorkokkelandslaget, Geir Magnus Svae til Østlendingen.

Fredag ble resultatet av landslagets test offentliggjort på Oslo-restauranten Gamle Raadhus i forbindelse med lanseringen av selskapets langtidslagrede skinke, Santa Kristina.

- Skinkene ble testet mot hverandre både som hele skinker og som oppskåret vare. I helskinketesten gikk Santa Kristina helt til topps. Da skinkene ble testet ferdig oppskåret, vant den italienske parmaskinka en knepen seier, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura.

Hun begrunner smakssuksessen med blant annet god samarbeid med bøndene og produksjonen som gjennomføres på Norturas anlegg på Tynset.

- Tidligere har den norske skinka skilt seg ut negativt med en både salt og pregløs smak. Nå er det snarere tvert i mot, sier informasjonssjefen.

Arne Brimi er også svært fornøyd med smakssuksessen.
- Nå har vi endelig en norsk skinke som jeg er stolt av å sette på menyen. Det har skjedd mye med norske råvarer de siste årene, og det er all grunn til å være stolt av det vi nå kan by på av norsk mat, sier han.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen