Dagens rett

Skinkesteik til juletapas

Dersom du er av den oppfatning at ribbe blir for voldsomt, er skinkesteik et meget godt alternativ - også som lørdagsmiddag. Da er det også greit å servere rødvin. Til denne retten faller valget på en spansk godbit med en pris de aller fleste kan leve med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Skinkesteik til juletapas

Antall porsjoner

6

Ingredienser

12 skiver skinkestek med svor (krydret og stekt)

Sursøt rødkål til juletapas:
1 rødkål
1 epler i fine båter, uten skall
1 ss smør
2 ss olivenolje
3 ss eplecidereddik
1 ts salt
1 sitroner (kun saften)
½ ts revet ingefær
Surkål til juletapas:
1 finsnittet hodekål
1 ss smør
1 ss olivenolje (kan sløyfes)
1 ts karve (etter smak)
3 ss eplecidereddik
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts pepper
1½ ts sukker
1 dl vann

Fremgangsmåte

Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.

Sursøt rødkål til juletapas:

Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.

Surkål til juletapas:

Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen