Dagens rett

Skinnstekt laks med salsa verde

Et fiskemåltid to ganger i uka setter en god standard for sunt og godt matinntak. Denne onsdagen er det laks som bidrar, og til denne retten er det en virkelig flott italiensk hvitvin til rett under hundrelappen vi anbefaler som drikkefølge.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 9. august.

Skinnstekt laks med salsa verde

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g laksefilet med skinn
300 g assortert sopp
1 rødløk, i tynne båter
salt og pepper

Salsa Verde:
½ bunt bladpersille
4 fedd hvitløk
1 ss kapers
2 sardiner eller ansjos
2 dl olivenolje

Polenta:
1 dl polentagryn
4 dl kyllingbuljong
½ ts salt
100 g smør
50 g Parmesan ost, revet
½ dl olivenoljesalt og pepper

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse. Kok opp kyllingbuljong med salt og smør i en kjele. Tilsett polentagryn. Rør godt. La småkoke i ca. 25 minutter med lokk. Rør ofte. Tilsett Parmesan ost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper. Ha polentaen i en rund eller firkantet form, slik at høyden på polentaen blir ca. 2 cm. Avkjøl og skjær i ønsket form og størrelse. Skrap laksefileten fri for skjell og del den i 4 stykker. Dryss over salt og pepper.

Stek laksen på middels varme med skinnsiden ned i ca. 4 minutter. Ta den av varmen og la den hvile med skinnsiden opp. Stek sopp og løk i samme panne, dryss over salt og pepper. Stek polentaen i en middels varm panne i litt olivenolje til den er gyllen brun. Server laksen med polenta og Salsa Verde.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen