Dagens rett

Skjell med chili og lime

Frisk, sterk og med en deilig smak av hav - dette er virkelig en flott dagens rett!

I dagens oppskrift bruker vi grønnskjell, men her kan du også bruke blåskjell dersom du ikke skulle finne grønnskjell. Damp blåskjellene til de akkurat åpner seg og følg oppskriften nedenfor.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Skjell med chili og lime

Antall porsjoner

2

Ingredienser

20 store friske blåskjell (helst frosne greenshells)
1 rød chili
3 sjalottløk
½ potte frisk koriander
1 lime
½ dl smeltet smør
¼ ts sukker

Fremgangsmåte

Dersom du har frosne skjell, legg de til tining i kjøleskapet.

Del chilien i to, fjern frø og mellomvegger. Strimle og hakk den fint. Finhakk sjalottløken. Strimle korianderen. Press saften av en lime.

Bland pepperfrukt, sjalottløk, koriander, limesaft og smeltet smør i en bolle.

Legg skjellene i en langpanne eller ildfast form. Hell smørblandingen over.

Sett formen midt i ovnen og gratiner til skjellene er gjennomvarme (ca. 250 °C, 5-6 minutter).

Server skjellene med loff til, den kan gjerne dyppes i kraften fra skjellene.

På New Zealand kalles skjellene Greenshells eller kiwiskjell. De er store og fine og ferdigkokte i frysedisker her i Norge.

Dette er en flott forrett, eller en deilig, rask hovedrett for to.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen