Dagens rett

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Du er vel ikke lei skrei? Husk at det er kun en kort periode nå på nyåret som denne delikatessen er tilgjengelig. Benytt derfor sjansen til å spise mye fisk. En frisk hvit burgunder er dessuten svært godt egnet til å svelge unna med.

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stykker skrei a 150 g
250 g frisk spinat
60 g hakkede pistasjenøtter
6o g hakkede mandler
250 g smør
1 dl trøffeljuice
20 g hakkede trøfler
muskatnøtt
salt og pepper

Fremgangsmåte

Legg fisken i en smurt ildfast form, pensle den med smeltet smør og dryss over hakkede nøtter og mandler. Stek den ca 12 minutter i stekeovn ved 180 grader.

Ha litt smør i en gryte og surr spinaten til den blir myk. Dryss over litt salt, pepper og muskatnøtt.
Bland sammen 125 g smør, trøfler, trøffeljuice og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Anrett fisken på en seng av spinat og legg en kule trøffelsmør på toppen. Server straks. Brød eller toast som tilbehør.

Dette er Skrei slik Ferdy Debecker, Belgia, tilbereder den. Han fikk 3. plass i Bocuse d'Or 1999.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Chili- og ingefæris med jordbærsuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 liter vaniljeis
1 rød chili uten frø, finhakket
1 ss ingefær, grovhakket
1 ss honning
1 kurv jordbær
saften av 1 lime
1 dl søt hvitvin
1 dl sukker
2 dl vann

Fremgangsmåte

Du kan selvfølgelig lage isen fra bunnen av, men denne latsabboppskriften tar utgangspunt i ferdiglaget is.

Smelt isen til den er halvveis tint. Ta 1 dl av den og kjør i food processor med chili, ingefær og honning i 5 minutter. Bland godt med resten av isen og sett den tilbake i fryseren. Rør rundt iblant for å unngå at isen krystalliserer seg.

Vask og rens jordbærene. Skjær bort det hvite og del resten i skiver. Kok opp jordbærene med vann, vin og sukker og la dem småkoke i 20 minutter eller til den nesten løser seg opp. Sett sausen i kjøleskapet til den er kald.

Ta ut isen et kvarter før den skal serveres. Fordel jorbærsuppe på hver tallerken og legg en stor kule i midten.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>  
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen