Dagens rett

Skrei med pesto og grønn asparges

Denne helgens fiskemåltid tar for seg den tidlige vårsesongs herlighet, nemlig skreien. Skreien har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket til eksempelvis pesto. I og med tilbehøret går vi i dag for en frisk hvit burgunder som glassets gleder.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Skrei med pesto og grønn asparges

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g skreifilet
400 g grønn frisk asparges

Pestosaus:
3 ss olivenolje
2 båter hvitløk
1 ss finhakkede valnøtter eller pinjenøtter
4 ss frisk basilikum
1 ss reven parmesan ost
saft av 1 sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

Saus:
2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olivenolje/smør
4 dl fiskekraft/buljong
1 dl kremfløte
1 ts maisennamel
salt og pepper
2 ss fisk finhakket gressløk
3 ss finhakket rød paprika

Fremgangsmåte

Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.

Pestosausen:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.

Sausen:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen