Dagens rett

Skrei med posjert egg og pancetta

Nå er skreisesongen i full gang og i dag serverer vi deg et herlig måltid med dette hvite gullet i fra nord.

Det finnes knapt noe bedre enn retter laget av den kritthvite skreien, og de trenger heller ikke å ta lang tid å lage.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

700 g skreifilet med skinn
200 g havsalt
75 g smør
4 skiver pancetta eller godt bacon
 
4 store ferske egg
vann
klar eddik, 7 %

Fremgangsmåte

Dekk skreifileten med grovt salt og la den ligge i 20 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.

Skjær fileten i jevne porsjonsstykker. Brun stykkene i smør over middels høy varme i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er pent brunt og sprøtt.

Legg dem over i ildfast form og etterstek dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Stek pancettaskivene over middels varme i stekepannen så de blir sprø. La dem renne av på tørkepapir.

Kok opp vann til eggene, tilsett 1 ss eddik pr. liter vann. Knekk ett og ett egg i en øse eller liten kopp og la det gli forsiktig ned i vannet, som ikke må boblekoke.

Samle eggehviten om plommen med en skje og la egget trekke i ca, 5 minutter, til hviten er stiv, men plommen fortsatt løs. Ta eggene forsiktig opp med hulløse.

Legg opp fisken på varme tallerkener med egg og pancetta. Hell smør fra stekepannen rundt.

Skjær et snitt i egget i det retten settes på bordet, slik at plommen renner ned over fisken. Kvern litt pepper over og server brød eller kokte poteter til.

Deilige oppskrifter med torsk og skrei

Tips: Pancetta er italiensk bacon, men her kan du selvsagt også bruke tørrsaltet norsk bacon av god kvalitet.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen