Dagens rett

Skreisuppe og frityrstekte torsketunger

To deilige torskeretter kommer på bordet denne lørdagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fiskesuppe med små grønnsaker og skrei

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

½ fennikel, i tynne strimler
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 hele stjerneanis
olivenolje
2 dl hvitvin
1 l fiskekraft
4 dl kremfløte
2 ss smør
300-400 g skreifilet i store terninger
150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler
salt, pepper

Fremgangsmåte

Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.

Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter.

Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen. Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.

Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt.  Server suppen rykende varm med nybakt brød til.

Flere deilige supper

Oppskrifter med torsk og skrei

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

24 torsketunger, renskårne
3 ss hvetemel
¼ ts salt
nykvernet pepper
1 l solsikke- eller maisolje
blandet salat
Frityrrøre:
2 egg
2 dl vann
¼ ts salt
200 g hvetemel
nykvernet pepper
Dipp:
1 beger lettrømme
revet skall og saft av 1 lime
salt, nykvernet pepper
hakket gressløk

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.

Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.

Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.

Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen. Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.

Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.

Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.

Server torsketungene nystekte med salat og dipp.

Oppskrifter med torsk og skrei

Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen