Dagens rett

Slå til med en saftig elgburger

Burgeren blir ekstra god med kjøtt av skogens konge. Prøv denne lettlagete oppskriften.

Har du sikret deg et elgslakt, har du garantert fått deler av det som kvernet kjøtt eller at det egner seg best til kverning. Er du ikke så heldig, er trøsten at elgkjøttdeig innimellom er tilgjengelig i kjøttdisken, fersk eller fryst. Denne burgeren blir også veldig god med malt storfekjøtt.

Prøv våre andre gode oppskrifter med elg og annet vilt

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g kvernet elgkjøtt
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss einebær
2 ss finhakket rødløk
1 dl kesam original, 8 %
50 g smør

Grønnsaker:
50 g aubergine
50 g traktkantarell
50 g soltørkede tomater
50 g persillerot
50 g aspargesbønner

4 skiver brød
100 g tyttebærsyltetøy
100 g cottage cheese

Fremgangsmåte

Elgburger:
Bland kvernet elgkjøtt med salt, pepper, einebær, løk og kesam.

Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side.

La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min.

Grønnsaker:
Skjær aubergine, traktkantarell, soltørka tomater, persillerot og aspargesbønner i passe biter (fingertykkee staver).

Stek de så på høy varme i litt nøytral olje i panne i 4 min.

Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren.

Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen, legg det på burgeren og server.
 

Tips: Viltkjøtt er veldig magert, og det kan derfor være lurt å spe ut det kvernete viltkjøttet med halvparten mengde kjøttdeig av svin.

Lekre elgoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Peder Songedal

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potet- og sellerimos

Antall porsjoner

4

Ingredienser

12 poteter
300 g knollselleri (sellerirot)
4 ½ dl melk
3 ss smør
1 ½ ts salt
godt med kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt.

Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør. Sil fra vannet på poteter og selleri.

Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse.

Smak til med smør, salt og kvernet pepper.

Flere spenstige potetretter finner du her

Tips: For ekstra smak på mosen kan du surre 2 knuste fedd hvitløk og 1 dl finhakkede urter i litt olje i en panne over middels varme til hvitløken er myk men ikke har tatt farge, og vende det inn i mosen.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen