Dagens rett

Slik blir blomkålsuppe enda bedre og mer mettende

I dag gir vi deg oppskriften på en spennende og litt eksklusiv vri på den tradisjonelle blomkålsuppen.

Suppe er raskt, smakfullt og du kan variere det i det uendelige.

Her har vi spritet opp den klassiske blomkålsuppa med to virkelige eksklusive norske produkter - kamskjell og spekeskinke.

Les mer om spekeskinke her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 blomkål, ca. 1 kg
4 sjalottløk
6 dl vann
3 dl hvitvin
3 dl fløte
1½ ts salt
½ ts kvernet pepper
½ sitron
 
200 g spekeskinke
8 kamskjell
2 ss smør

Fremgangsmåte

Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.

Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.

Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.

Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.

Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.

Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.

Flere oppskrifter på gode supper finner du her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen