Dagens rett

Slik blir det fest selv på en mandag

Dagens middagsoppskrift er enkel, men svært raffinert. Risotto med skogsopp er like godt som det høres ut som.

Hvis du brukte helgen til å plukke sopp, er denne retten naturligvis midt i blinken. Heldigvis må man ikke være friluftsmenneske for å få tak i god sopp, nå om høsten er butikkenes grønnsaksdisker en god erstatning.

Åtte sikre matsopper

Deilige retter med sopp

Hvis du bare får tak i sjampinjong kan det være lurt å spe på med litt tørket sopp for en mer intens soppsmak. Steinsopp, blandet skogsopp eller kantareller smaker nydelig. Eller du kan bruk soppkonsentrat, den norske Funghi eller fra kinahylla.

Den tørkede soppen kan du enten bløtlegge og bruke som du ville brukt fersk sopp, eller du kan finmale den i en morter og bruke den som krydder.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Risotto med sopp og cherrytomater

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g skogsopp
200 g arborioris
4 sjalottløk, finhakket
1 dl olivenolje
2 dl hvitvin
7 dl vann
1 ss smør
100 g parmesanost, revet
Salt
Til servering:
8 cherrytomater (delvis flådd)
4 eggeplommer
Evt. noen salvieblader hvis du ønsker

Fremgangsmåte

Rens soppen og del den i biter.

Fres sopp, ris og sjalottløk i olivenolje til risen er godt dekket av olje og løken blank.

Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden.

Tilsett vann (eventuelt kraft eller buljong), litt av gangen, under stadig omrøring.

Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.

Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.

Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.

Er du i tvil? Dette er de åtte sikre matsoppene

Tips: Hvis du ønsker en fyldigere smak kan du bruke en tynn kyllingkraft i stedet for vann.

Tips: Til risotto kan det gjøre seg med noen biter med en helt annen konsistens. Du kan for eksempel tørke litt spekeskinke i ovnen til den er skikkelig god og sprø.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen