Dagens rett

Slik blir du en kløpper med wienerschnitzel

Wienerschnitzelen lager du selv. Det er mye enklere og raskere enn du tror. Bare følg denne oppskriften.

Schnitzel eller snitsel - det er liksom mer schwung over den første versjonen. Uansett er dette en rett du ikke skal overlate til kjøttprodusentene, men lage selv.

Kalv er aller best

Det er både raskt og enkelt med utgangspunkt i en kalkunfilet. Det blir selvsagt enda bedre med kalv om du får tak i det.

Dette er originaloppskriften

Nykokte poteter og smørdamtede aspargesbønner passer godt til, og kanskje en tomatsalat for å friske det hele opp?

Potetsalater egner seg også ypperlig som følge schnitzel-følge. Om du vil ha en kald eller en lun variant er opp til deg.

Potetsalater for enhver smak

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunschnitzel

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kalkunfilet, ca 750 g

Panering:
1 stk egg
½ ts malt hvit pepper
1 ts salt
2 dl griljermel eller strøkavring

Til servering:
Sitronbåter
Kapers
Ansjosfileter

Fremgangsmåte

Beregn ca. 175 g kalkunfilet pr porsjon

Bank ut filetene til 1 cm tykkelse.

Ha griljermel, salt og pepper på en tallerken.

Pisk egget lett.

Vend filetene først i egg, deretter i det krydrete griljermelet.

Stek snitslene på middels varme i ca 3 minutter på hver side.

Nykokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer godt til, og kanskje en tomatsalat for å friske det hele opp?

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen