Dagens rett

Slik blir steinbit til den flotteste festmaten

Prøv denne supre oppskriften signert en av våre beste kokker. Oppskriften er både enkel og rask å gjennomføre.

En av Norges beste kokker gjennom tidene, Odd Ivar Solvold, har laget denne fabelaktige retten med steinbit som du kan imponere med nå i helgen. Ikke er den vanskelig heller!

Flere lekre retter med steinbit finner du her

Les mer om steinbiten her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Steinbit i spekeskinke med erter, persillerot og tomatkrutonger

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g steinbitfilet
4 skiver god spekeskinke
2 ss olivenolje
2 ss smør
 
Tilbehør:
6 persillerøtter
2 ss smør
revet skall av ½ sitron
salt, pepper
100 g selskapserter
1 ss hakket persille
2 ss hakket gressløk

1 skive loff, 2 cm tykk uten skorpe
2 ss smør til steking
2 minitomater, delt i fire
4 ss balsamicoeddik
8 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Del steinbitfiletene i fire jevnstore stykker og pakk dem i skinke.

Brun dem over middels høy varme i ca 1 minutt på hver side i olje og smør. Etterstek fisken midt i ovnen på 180 grader i ca. 7 minutter.

Skrell persillerøttene og del dem i to langsetter.

Forvell dem (kok opp) i lettsaltet vann i 1 minutt. Ta dem opp, tørk dem og stek dem gylne i smør med sitronskall.

Vend inn erter og la dem tine. Rør til slutt inn persille og gressløk og smak til med salt og pepper.

Skjær loffen i store terninger og stek dem gylne i smør.

Legg opp fisken på tallerkener med loffkrutonger rundt. Legg tomat på krutongene og drypp over balsamicoeddik og olivenolje.

Hell sjyen fra persillerøttene rundt fisken.

Oppskrifter med steinbit

Tips: Odd Ivar Solvold bruker helst italiensk eller spansk skinke til denne retten, gjerne den aller fineste italienske skinken, San Daniel. Bruker du norsk spekeskinke må du passe på at den ikke er for salt.

Oppskrifter med spekeskinke

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen