Dagens rett

Slik får du alle til å spise fisk

Lakseburger er altså svaret og med dette tilbehøret blir tirsdagen til en fest. Oppskriften er såre enkel.

Om du har veldig dårlig tid, kan du velge en av de mange gode grove lakseburgerne fra fiskedisken. Her er det tilbehøret som gjør susen.

Flere fristende lakseretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g laksefilet uten skinn og bein
1 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts sort pepper
2 ss smaksnøytral olje
salat
agurk

Sitronmajones:
4 eggeplommer
3 dl mild olivenolje
1 ts sennep
2-3 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk eller grovkvern laksefileten. Bland inn bladpersille, salt og pepper.

Form 4 flate runde lakseburgere og stek dem i olje, ca 2-3 minutter på hver side på middels varme.

Serveres i lune hamburgerbrød med agurk, salat og hjemmelaget sitronmajones.

Sitronmajones:
Bland eggeplommer og sennep. Drypp oljen forsiktig i under kraftig pisking.

Hvis majonesen blir for tykk tilsett litt vann. Smak til med sitron, salt og pepper.

Flere småretter med fisk finner du her

Tips: Bak gjerne hamburgerbrødene selv, sjekk om din lokale baker lager det, eller bruke en fersk bagel eller en annen type bakverk.

Flere lekre lakseretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen