Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Får du tak i hel fersk torsk, er det selvsagt en fantastisk mulighet til å lage ekstra mye av dagens rett, eller fryse ned det som blir til overs. Kjøper du såkalte torskeloins, kommer du lettere til målet. Og den sparte tiden kan komme til nytte for andre gjøremål nå i den travle førjulstid.

Flere lekre torskeoppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fersk torsk alla bacalao

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

800 g torskefilet, bare den tykke ryggfileten med skinn
1 ss salt
Tomatsaus:
4 dl fiskekraft
1 boks hermetiske hele tomater, uten laken
2 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 ts tørkede chiliflak
4 ss olivenolje
12 borretaneløk eller store stjerneløk
20 oliven
2 pimientos (hermetiske paprika), i strimler
1 ss hakket persille
Potetmos:
500 g mandelpoteter, skrelte
½ dl helmelk
ca. ½ dl kremfløte
salt

1-2 ss hvitløksmajones

Fremgangsmåte

Start med sausen. Kok opp fiskekraften, tomatene (uten laken), hvitløk, chiliflak og olivenolje og la det småsurre i 10 min. Sil sausen.

Tilsett løken i tomatsausen og kok den mør. Rør inn oliven, paprikastrimler og persille og smak om det trengs mer salt.

Mandelpotetmosen:
Kok potetene møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. Rør inn melk og fløte til en fyldig mos.

Like før servering røres majonesen inn. Smak til med salt.

Fisken:
Del torskefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt. Legg dem på stekebrett med skinnsiden opp og hell på 1 dl vann.

Dekk med folie og bak fisken på 120 grader midt i ovnen til den har skiftet farge helt gjennom (ca 15 minutter).

Flå skinnet av fisken og legg den opp i dype tallerkener oppå potetmosen med sausen rundt.

Flere herlige oppskrifter med torsk finner du her

Tips: Prøv gjerne denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk i stedet for den ferske torsken for en mer autentisk bacalaosmak også.

Oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen