Dagens rett

Laksemiddagen kan bli ekstra spennende i dag

Laks får ikke lenger et hverdagslig stempel når du ikler den en italienskinspirert drakt som i dagens oppskrift.

Laks kan serveres på en lang rekke spennende måter, slik som dagens oppskrift. Ikke er den komplisert heller, og råvarene finnes allerede på kjøkkenet eller i hvert fall i nærmeste butikk.

Flere fristende lakseretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Laksefilet med italiensk tomatkompott

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 laksefileter à 150 g
 
3 ss olivenolje
4 modne klasetomater
1 stor rødløk
20 grønne oliven
1 fedd hvitløk
1 potte frisk basilikum
Salt og hvit pepper

Tagliatelle

Fremgangsmåte

Stek laksefiletene hurtig på begge sider i en tørr, varm stekepanne, legg dem deretter i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Stek filetene ferdige i ovnen på 150 grader i 12 -15 minutter.

Del tomatene i båter, skrell rødløken og kutt den opp i skiver.

Varm oljen i en kasserolle og ha i tomatbåtene, stek disse raskt før du har i rødløk og oliven, sett ned varmen og la dette surre over lav varme et par minutter. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper.

Ha i hakket basilikum rett før servering og server laksen med pasta.

Sendt inn av

Foto: Joakim Karlsson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen