Dagens rett

Slik gjør du laksen festfin

Gjør noe nytt og spennende med den velvillige laksen, slik som i denne oppskriften.

Laks er så langt fra kjedelig, og det er en fisk du kan bruke til en rekke retter, også de mest feststemte.

Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Laks med nøtteskorpe og soppvinaigrette

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g laksefilet, uten skinn
1 ss grovt salt
4 ss mandler, finhakket
4 ss hasselnøtter, finhakket
4 ss sesamfrø
2 ss hakket koriander
½ ts pepper
1--2 ss olivenolje

Soppvinaigrette:
300 g sjampinjonger
4--8 stjerneløk
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
¾ dl vann
salt, pepper
2 ss hakket persille

Fremgangsmåte

Kutt laksen i fire jevnstore stykker.

Dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 5 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.

Varm stekeovnen til 170 grader.

Bland mandler, nøtter, sesamfrø, koriander og pepper og fordel det på laksestykkene. Drypp olje over og legg laksestykkene på bakepapir på stekebrett.

Stek laksen midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 8 minutter.

Soppvinaigrette:
Rens og skjær soppen i små terninger. Rens løken, den skal være hel.

Stek sopp og løk i smør og olje i ca. 5 minutter. Tilsett eddik og vann og la vinaigretten småsurre til løken er myk.

Smak til med salt og pepper, rør inn persille.

Anrett laksestykkene på varme tallerkener med vinaigretten rundt.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen